امروزه به تجربه دریافته ایم که ادبیات و کتاب خوانی، بر رشد و پرورش جنبه های مختلف زبانی، شناختی، شخصیتی و اجتماعی کودک اثری ژرف دارد.
نتایج تحقیقات علمی- پژوهشی در زمینه رشد و پرورش کودک، بیانگر این است که هرچه کودک را زودتر با ادبیات فاخر آشنا کنیم،سریعتر به رشد زبانی و بلوغ فکری خواهد رسید.
در عصری که ما زندگی می کنیم داشتن ذهنی پویا و خلاق برای رسیدن به موفقیت ضروری است. برای رشد شخصیتی و اجتماعی کودکان، بهره گیری از ادبیات کودک می تواند در این امر راه گشا باشد.
ادبیات ، در تلطیف احساسات ، پرورش ذوق و ماندگار کردن ارزش ها و اندیشه ها سهمی بزرگ وعمده بر دوش داشته است . به همین دلیل هر اندیشه ای که در قالب مناسب خویش ریخته شود پایا و مانا خواهد بود . همانطور که از زبان برای انتقال پیام ها ، عواطف و اندیشه ها استفاده می کنیم و از ادبیات که زبان برتر است به عنو ان ابزاری در انتقال بهتر کمک می گیریم.
کودک هرچه بیشتر کتاب بخواند، دریافت بهتری دارد و هرچه بهتر دریافت کند، برای بیشتر دانستن علاقهمندتر میشود.
هرچند آهنگ رشد جسمی و ذهنی و پیشرفت کودکان یکسان نیست و گذر از این مراحل در زمان یکسانی صورت نمی پذیرد اما در روند رشد و تکامل، همه ی کودکان ناگزیر به عبور از این مراحل هستند.
توجه به ویژگی های کودکان در هر مرحله از رشد، ما را برای شناخت ادبیات مناسب آنان راهنمایی می کند. کودکان برای پشت سر گذاردن هر مرحله خاص از رشد، به کتاب های ویژه ای نیاز دارند. این کتاب ها آن ها را در پیشروی به مراحل دیگر یاری می دهند. به همین سبب شناخت گوناگونی رشد و پرورش کودک برای تمامی والدین و کسانی که با کودکان سر و کار دارند ضروری است.